nedeľa 7. októbra 2012

Nedelna torticka

Ahojte. V prvom rade sa chcem ospravedlnit,ze tento prispevok bude uvedeny bez diakritiky. Nie schvalne.Ale preto ze mi blbne klavesnica.
Ak rady mlsate a este radsej nieco zdrave pustite sa do vyroby tejto chutnej torticky. Kedze je momentalne zber jablcok,urcite nebude tazke zhanat zakladnu surovinu pre tento recept. Su nou jablcka[ja ich totizto zboznujem na akykolvek sposob]. Mozno tuto torticku robievate,ten receptik je uz pekne stary,no predsa je niecim ozvlastneny. Tu su suroviny...
* velky balik piskot

Jablkove pyre- to si vyrobime z
*600g jablk
*4 PL hnedeho cukru
*stava a kora z 1/2 citrona
*1/2 cl mletej skorice
*200ml H2O
*1,5 bal. zlaty klas

Pudingova plnka
*600ml mlieka [u mna sojove]
*2 PL hnedeho cukru
*2 pudingy [vanilkove al.smotanovo-vanilkove]

Smotanova plnka
250g kyslej smotany
1 van.cukor



Postup je uplne jednoduchy-osupane a na hrubsom struhadle nastruhane jablcka dame  do hrnca,pridame cukor,skoricu,stavu a koru z citrona a varime 10 min. Potom si pripravime 200ml vody a v nej rozmiesame zlaty klas. Prelejeme k jablkam a miesame do zhustnutia.
Okruhlu formu s priemerom cca + - 26cm vystelieme piskotami.Na ne vylejeme cast jablkoveho pyre a opat pokladieme piskoty. Tento postup sa opakuje 2-3 x,zalezi od formy.Ukoncit to vsak musime vrstvou piskot. Na ne nanesieme uvareny puding [postup varenia pudingu vie snad kazda]. Opat dame vrstvu piskot. No a namiesto slahacky nam vrch ozdobi a vynikajucu chut urobi kysla smotana+cukor. Ak lubite granko-nech sa paci,ak struhanu cokoladu-tiez nieje problem...
Aj bez toho torticka chuti skvele,osviezi,nezatazi a vyborne chuti.
Vyskusajte

3 komentáre:

  1. ňáám vyzera´to dobre aj tá "vidlička" :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :) urcite stoji za pokus vyskusat. Podla mna sa na tom neda nic pokazit. A vidlicku posypanu kakaom som skusala prvy krat. :p

    OdpovedaťOdstrániť
  3. toto robievame takmer pravidlne, aj ked teraz sme ju dlhsie nemali..jednoduche, chutne, lahke a zdrave:)

    OdpovedaťOdstrániť

Moje milé komentáre