Poznáte rukolu? Ak vám táto zelená,púpavu pripomínajúca zelinka nič nehovorí,skúste jej dať zelenú a vyskúšajte ju pripraviť podľa týchto receptov.
1.Rukolový Šalát s cviklou a mozzarellou
1/2 vaničky rukoly (kúpená v Lidli)
1 stredne veľká cvikla (Terno-Jednota)
1 ks Mozzarella
1 PL balzamico ocot
1 PL umeocot (BIOobchod)
Olivový olej
Morská soľ
Cviklu dáme variť(varí sa dosť dlho,podľa veľkosti). Priebežne picháme vidličkou-ak je mäkká,vodu zlejeme a necháme chvíľu vychladnúť.Ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme rukolu,rozdrobíme mozzarellu,prelejeme ol.olejom,umeoctom a balzamicom.Podľa chuti dosolíme. Podávame s celozrnným chlebom, rožkom,alebo domácimi špaldovými žemličkami.
2.Cestoviny s rukolou a tuniakom
300-400g cestovín
1/2 vaničky rukoly
1 konzerva tuniaka (v ol.oleji alebo vo vlastnej šťave)
Olivový olej
cibuľa
cesnak
Balkánsky syr
Rajčiny
Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak chvíľku smažíme na ol.oleji. Postupne pridávame tuniaka,cestoviny,rajčiny,rukolu a balkánsky syr. Mierne prehrejeme a podávame.
Mňamka!
Máte rady rukolu?
mnaam uzasne vyzeraju :)
OdpovedaťOdstrániťhttp://eeverywomen.blogspot.sk/ pozývam na novy blog :)
:) dakujkujem
Odstrániťooo prvá verzia for me! ♥
OdpovedaťOdstrániťSkus aj druhu a uvidis ze si ju zAMilujes
Odstrániťmilujem rukolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpovedaťOdstrániť:)
Odstrániťja som ju ochutnala asi 3x, prvy raz ze hm, co na tom vidia vsetci je to horke, druhy krat som mala nejake stastie, lebo horkost som vobec necitila, a treti krat zase horke...takze ju nevyhladavam:)
OdpovedaťOdstrániťUrcite zalezi aj na sposobe akym ju pripravis. V mojom prevedeni horkost neucitis ;o)
Odstrániťmňam ten cviklový šalát sa mi páči :)
OdpovedaťOdstrániť